Agios Isidoros, Lesvos - Grekland

Badorten Agios Isodoros ligger på ön Lesvos (Lesbos) sydkust. Här finns gott om restauranger, caféer, tavernor, butiker m m. Stranden är grovkornig med mindre inslag av klappersten. De naturliga samlingspunkterna är torget samt fiskehamnen. Området är känt för sin ozou, den lakritssmakande spriten. Endast en kort promenad ifrån badorten ligger staden Plomari som är rikskänd för sina fem ozoudestillerier.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Ett besök till Mytilini, huvudstaden på ön, rekommenderas. Liksom till de pittoreska byarna Petra och Molivos på den norra delen av Lesvos.

Shopping

Här finns allt man kan tänkas behöva under en kortare vistelse, upp till två eller tre veckor. Vill man utöka utbudet ska man ta sig till Mytilini.

Uteliv

Hela området lever upp under sommaren och nattlivet blir riktigt trevligt. Här finns många barer och uteställen.

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Fisk- och skaldjursrätterna på tavernorna kring hamnen rekommenderas!

Historia

Lesvos är den tredje största grekiska ön. Ön är mest känd för sin skaldinna Sapfo som skrev passionerade kärleksdikter till några av de kvinnliga eleverna i den skola där hon var rektor. Många hävdar att det har gett upphov till den erotiska betydelsen i ordet lesbisk.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa