Chumphon - Thailand

Den Thailändska badorten Chumpon ligger på Siamvikens västra kuststräcka. Chumphon är den minsta av Thailands provinser och dess huvudstad heter också Chumphon. Turismen är relativt ny i området vilket gör att vistelsen här blir genuin då vi "utlänningar" är en relativt ny företeelse. Servicen blir inte alltid så snabb som på de etablerade semesterställena men desto mera personlig och hjärtlig. Stränderna här är både långa och breda. Hit kommer man för att sola och bada. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Atmosfären är lugn och avkopplande. De vackra omgivningarna runt Chumphon inbjuder till vandringar i naturen. Lokalbefolkningen är mycket vänlig och tillmötesgående.nare


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Nationalparken Mu Ko Chumpon ligger i närheten och är värd ett besök. Vidare finns här möjligheter till tempelbesök, flera muséer, parker, biografer, marknader mm. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen. Vill man se sig omkring kan man hyra en cykel för att ta sig runt i de vackra omgivningarna.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda i Chumphon.

Uteliv

Här finns några barer. Nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa