Chiang Mai - Thailand

Den Thailändska bergsstaden Chiang Mai ligger i landets norra del långt ifrån stränder och havsbad. Hit kommer man för spännande naturupplevelser och äventyrsaktiviteter. Chiang Mai ligger cirka 70 mil norr om Bangkok och är bergprovinsens huvudstad. Här finns även ett universitet och staden är känd som ett större hantverkscentrum. Vidare är staden både kultur- och turistcentrum i regionen. Här finns nästan lika många tempel och helgedomar som i Bangkok! Lokalbefolkningen är precis som i hela landet gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från Chiang Mai utgår flera vandringsleder till den spektakulärt vackra bergsnaturen. Vidare finns här möjligheter till elefantridning, kanot- och kajakpaddling, fors- och flotränning, trekking, fiske och flera andra naturnära aktiviteter. Här finns flera spännande torghandelsmarknader i de olika bergsbyarna kring Chiang Mai. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingen är annorlunda häromkring. Riktigt spännande och med ett varierande utbud men oftast via torghandel.

Uteliv

Här finns enstaka barer. Nattlivet är lugnt.

Restauranger

Här finns en del restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa