Cha-Am - Thailand

Den lilla badorten Cha-Am ligger på Siamvikens västra kuststräcka. Stränderna är både långa och breda. Hit kommer man för att sola och bada. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Atmosfären är lugn och avkopplande. Badorten är turistorienterad vilket innebär att turisterna kommer i första hand. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen häromkring.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns otroligt mycket att göra. Vill man spela golf så finns här flera golfbanor i närheten. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen. Vidare finns här möjligheter till tempelbesök, parker, biografer mm. En tur till huvudstaden Bangkok rekommenderas. Det tar cirka tre timmar med buss. Ett närmare alternativ är den gamla klassiska badorten Hua Hin som ligger cirka två mil söder om Cha-Am. Hua Hin har ett större utbud och en mera thailändsk atmosfär än Cha-Am.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är hyfsade i Cha-Am. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Hua Hin.

Uteliv

Här finns ganska många barer och uteställen. Nattlivet är trevligt.

Restauranger

Här finns massvis med restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa