Cesme - Turkiet

Semesterstaden Cesme ligger, ute på en egen udde, på Turkiets västkust i det Egeiska havet. Härifrån är det inte långt till den Grekiska ön Chios, endast ett fåtal kilometer över det lilla sundet. Cesme har på senare tid blivit populärt bland turkarna själva som bygger sommarvillor i staden. Vid den trevliga marinan ligger en mäktig 1500-talsborg och där emellan går den populära strandpromenaden. Badstränderna ligger någon kilometer utanför staden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Storstaden Izmir ligger cirka 9 mil österut längs kusten och kan vara värd ett besök. Folklivet i staden är en upplevelse. Vidare bör man prova ett riktigt turkiskt bad med tillhörande massage när man ändå är här. Ett populärt utflyktsmål är Pamukkale med sina kalkstensbad på klippavsatser uppe i bergen. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Izmir.

Uteliv

Här finns ganska många barer och uteställen. Nattlivet blir under sommaren trevligt.

Restauranger

Fethiye har ett relativt stort utbud av restauranger och tavernor.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa