Cavtat, Dubrovnik - Kroatien

Cavtat ligger c:a 17 kilometer söder om Dubrovnik i Kroatiens sydligaste del. Området kallas Dubrovniks riviera och är populärt för sitt fina läge och de fina stränderna. Cavtat är en liten charmig turiststad i en trevlig miljö mellan gröna bergssluttningar och det blå havet. Här finns en genuin atmosfär och en avslappnad livsstil som passar folk från när och fjärran.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Dubrovnik ligger drygt en och en halv mil norrut längs kusten och är värd minst ett besök! Staden har en romantisk charm som gör att folk från hela världen kommer hit. Stora kryssningsfartyg stannar till över dagen på sin färd genom medelhavet. Vill man ta sig ut till öarna ska man bege sig till hamnen. Den gamla staden, innanför ringmuren, är något alldeles speciellt med sina små mysiga kalkstensgränder och pittoreska hus. Under sommaren anordnas många olika kulturbegivenheter i staden som t ex musikarrangemang etc. Vill man göra upptäckter på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Dubrovnik, norrut längs kusten.

Uteliv

I Cavtat finns en del barer och nattlivet blir riktigt

Restauranger

Här finns flera restauranger. Prova gärna fisken i någon utav restaurangerna, den är utsökt! Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa