Agios Gordis, Korfu - Grekland

Agios Gordis är en trivsam liten badort på ön Korfus västkust. Här ligger en av öns bättre sandstränder med klart och långgrunt vatten. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Det är en lugn och trivsam badort med trevlig atmosfär. Hit kommer man för att njuta i sin egen takt och på sina egna villkor. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En del vattensportaktiviteter finns att delta i kring strandområdet. Vandringsleder finns också runt orten. Vi rekommenderar att man hyr en bil, mc eller moped för att ta sig runt denna vackra och spännande ö. På Korfu finns mycket att se och uppleva. Korfu stad är ett givet utflyktsmål som har mycket att erbjuda! Paleokastritsa som ligger rakt norrut längs kusten är en riktig pärla t.ex. Enklast att ta sig runt ön är att hoppa på bussen för dagsutflykten.

Shopping

Shoppingen är begränsad i Agios Gordis men tar man sig till Korfu stad så hittar man det "mesta".

Uteliv

Kvälls- och nattlivet är ganska stillsamt. Här finns endast ett fåtal barer. Korfu stad däremot har ett pulserande och varierat nöjesliv!

Restauranger

I området finns en del restauranger och tavernor som framförallt serverar grekisk medelhavsmat.

Historia

Agios Gordis har ingen speciell historia. Vill man känna historiens vingslag ska man bege sig till Korfu stad! Där finns en både rik och spännande historia. Myten säger att Korfu fick sitt grekiska namn (Kerkyra) av självaste havsguden Poseidon. Han blev förtjust i en mytisk flodkvinna som hette just Kerkyra som han tog med sig till ön som fick hennes namn. Precis som alla grekiska öar har också Korfu genom årtusendena tillhört många olika nationer och riken. I Korfu stad har de alla lämnat något efter sig och det kan vara en trevlig utflykt � Korfu stad, ur ett historiskt perspektiv. Här finns mängder med historiska lämningar, byggnader, ruiner o.s.v.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa