Caracas - Venezuela

Caracas är en stor och livlig storstad som ligger i en dalgång mellan 2 bergskedjor. Ett bra alternativ för den som vill aktivera sig och uppleva underbar natur. De som vill leva storstadsliv och shoppa och äta gott kommer inte heller bli besvikna. Tröttnar man sedan på detta kan man åka till stränderna som endast ligger 1 mil utanför staden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att uppleva. Inne i staden finns det många museum och kulturella byggnader att besöka och titta på. Det anses som en av de mest kulturella platserna i Sydamerika. Nationalmonument "Pantheon" är en väldigt populär turistattraktion. Det finns även en underbar natur i området. Naturen har något för både de som vill koppla av eller för de som vill aktivera sig. Det finns många parker att koppla av i, den största är Avila nationalpark. Den aktiva och äventyrlige resenären har gott om vandringsleder och klättringsmöjligheter eller varför inte testa att åka linbana. För den som är ute efter sol och bad så finns vackra stränder en mil bort.

Shopping

Här finns både exklusiva och trendiga affärer och stora vilda marknader. Så den som vill shoppa har ett riktigt bra utbud. Hantverk, guld, skor, choklad och rom är några produkter som man kan fynda.

Uteliv

Staden har ett bra nattliv och det festas och dansas hela nätterna långa. Välj om du vill tillbringa natten på ett stort diskotek, en mysig jazzklubb eller en trendig nattklubb. Här finns något för alla.

Restauranger

Caracas är känd för sina fina restauranger och sin höga standard. Man kan hitta mat från hela världen så alla kan enkelt hitta något som man gillar. Maten i Venezuela är en härlig blandning av det inhemska smaker, europeiska och afrikanska. En specialitet är Pabellon som är stuvat och remsliknande kött, serverat med ris, banan och svarta bönor men annars är fiskrätter väldigt populära tex räksoppan "Cazuela de Mariscos".

Historia

Caracas grundades 1567 och blev en självklar huvudstad mycket på grund av de överlägsna handelsförbindelser. Mellan Maj och November finns det risk för regn, blixtar och åska eftersom regnperioden faller in då. Klimatet är tropisk och blir lite mildare på grund av närheten av havet och att det ligger ca 1000 meter över havet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa