Camyuva - Turkiet

Den lilla semesterbyn Camyuva ligger på Turkiets sydvästra kust. Här är det nära till allt! Mycket på grund av att byn är så liten men samtidigt blir det mysigt i allt det lilla. Här finns tavernor, butiker, caféer etc. Naturen är vacker och inbjuder till vandringar i omgivningarna som till stor del består av olivlundar och apelsinodlingar. Stranden är lång och gyllengul med klart vatten. Atmosfären är genuin och folket ser ut att trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En mil norr om Camyuva ligger den större semesterorten Kemer som ligger vackert placerad vid foten av de pinjeklädda Taurusbergen. Här finns en trevlig stadskärna med bl a en gågata fylld av restauranger, caféer, butiker och mycket annat. Vidare finns här en mysig strandpromenad som leder till Kemers hjärta, marinan med flera mysiga ställen. Granne med marinan ligger det 55 000 kvm stora Moonlight Park, här finns vattenpark, delfinarium, nattklubbar, restauranger, barer, caféer mm. Den underbara sandstranden heter Moonlight Beach.

Shopping

Här finns endast det mindre utbudet med det nödvändigaste för turisternas veckobehov. Vill man shoppa ska man ta sig till Kemer, där finns "allt".

Uteliv

Här finns endast det mindre utbudet med det nödvändigaste för turisternas veckobehov. Vill man shoppa ska man ta sig till Kemer, där finns "allt".

Restauranger

Här finns en del restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa