Caleta de Fuste, Fuerteventura, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla semesterorten Caleta de Fuste ligger mitt på kanarieön Fuerteventuras östkust. Sandstränderna är långa, breda och vattnet är dessutom klart och långgrunt. Perfekt för barnfamiljer! Caleta de Fuste har en trevlig marina där det finns dykskola samt möjligheter till diverse vattensporter. Atmosfären är lugn och avkopplande. Alla trivs häromkring.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den gröna smaragdstranden är ett populärt utflyktsmål. Annars rekommenderar vi att man hyr en bil och tar sig runt Fuerteventura på egen hand. I princip så är nästan hela ön täckt av sand. Det i sig är en upplevelse! En ökenö i Atlanten. Hela ön är en enda stor strand!

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig norrut till Costa Calma eller Los Playitas på östkusten.

Uteliv

Det finns en del barer och uteställen. Nattlivet är ganska lugnt häromkring.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Fuerteventuras historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet. På 1800-talet var hela ön täckt av pinjeskog. En eldsvåda med behjälplig vind gjorde att allt brann upp!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa