Caldera, Santorini - Grekland

Ön Santorini anses av många som den vackraste utav alla grekiska öar. För c:a 3500 år sedan utbröt här ett enormt vulkanutbrott som vi idag ser resultatet av. Ett antal öar som bildar en ofullbordad ring (Calderan) med en central ö i centrum, Nea Kameni. Solnedgångarna över Calderan är världsberömda och när solen börjar närma sig horisonten är det som om tiden står still. Uppe på Santorinis östra krater ligger byarna Imerovigli, Firostefani och öns huvudort Fira. Området här är öns "hotspot". Hit anländer de stora kryssningsbåtarna hela sommaren.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santorini är en av Egeiska havets mest kända och sceniska öar. Då gäller det att ta sig runt ön för att se allt det vackra! Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Härifrån kan man enkelt ta sig till flera andra öar med färja eller flygbåt. Möjligheter till vattensportaktiviteter finns på flera av stränderna. Besök gärna Akrotiri, på Santorinis södra udde, som begravdes i det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. Många tror att detta var det mytomspunna Atlantis. Utgrävningarna tyder på att en högre minoisk civilisation existerade här.

Shopping

Öns bästa shopping finns här i området.

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet blir riktigt trevligt på sommaren.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till grannbyarna.

Historia

Legenden säger att den mytomspunna staden Atlantis begravdes och sjönk i havet vid det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. 1956 förstördes öns huvudstad i en jordbävning och geologiska konvulsioner pågår ständigt kring ön. Santorini har fått sitt namn av öns skyddshelgon S:ta Irene från Thessaloniki som dog här i landsflykt 304 e.Kr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa