Cala´n Bosch, Menorca - Spanien

Turistorten Cala´n Bosch ligger längst nere på Menorcas sydvästspets c:a en mil söder om den gamla huvudstaden på ön, Ciutadella. Här finns ett stort utbud av affärer, hotell, barer, tavernor, caféer o.s.v. Den mysiga småbåtshamnen har blivit ett naturligt centrum med fiskrestauranger, barer, tavernor och caféer. Sandtränderna är utmärkta och vattnet är kristallklart. Vidare har man på orten nära till allt och man kan koncentrera sin tid på att njuta och koppla av.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

ön Menorca är så pass liten att man kan få sig en mycket god uppfattning om hela ön genom att hyra en bil endast en dag och se "allt". Man får ligga i men det går och det är mödan värt! Huvudvägen går tvärs över hela ön mellan Ciutadella i väster och Mahon i öster. Från huvudvägen går det mindre vägar till alla byar på hela ön. öns södra kust har de bredare, längre och finare stränderna medan den norra sidan har de mindre och inte lika turisttäta stränderna. Nordkusten är klippigare än sydkusten. Mahon, som är öns huvudstad, erbjuder det största utbudet totalt sett. Menorca är vackert grön och en pastoral atmosfär infinner sig snabbt när man färdas över ön.

Shopping

I Cala´n Bosch är shoppingen i första hand riktad till turisternas behov på ganska kort sikt. Vill man shoppa ordentligt ska man ta sig österut till Mahon eller norrut till Ciutadella.

Uteliv

Nattlivet är ganska lugnt och stillsamt i Cala´n Bosch.

Restauranger

Här finns ett ganska varierat utbud av restauranger och tavernor. Fiskrestaurangerna i marinan rekommenderas!

Historia

Cala´n Bosch har ingen speciell historia men en mil norrut ligger den gamla huvudstaden Ciutadella. Där finns en gammal stadsdel med smala gator som är ett arv från den moriska tiden. Här är det tätt, tätt mellan husen. Runt omkring ön finns arkeologiska lämningar från Talayotkulturen. Ofta höga pelare med en liggande tvärsten ovanpå som bildar ett stort T. Nuvarande huvudstaden på ön, Mahon, har också en spännande historia. Där finns världens, näst efter Pearl Harbour, största naturliga hamn. Mahon har ett stolt brittiskt arv med arkitektur, gindestillerier o.s.v Majonäsen lär ha uppfunnits här i staden.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa