Cala Santandria, Menorca - Spanien

Cala Santandria ligger på ön Menorcas västra sida endast några kilometer söder om den gamla huvudstaden Ciutaldella. Här finns en riktigt vacker sandstrand med kristallklart vatten. I lilla Cala Santandria råder ett ständigt lugn och här laddas batterierna snabbt. Byn är ursprungligen ett litet villasamhälle nära en vacker liten strand som blev mer och mer populär. Den vackra naturen inbjuder verkligen in till vandringar i omgivningarna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ciutadella är med sin närhet ett naturligt och mycket trevligt utflyktsmål. ön Menorca är så pass liten att man kan få sig en mycket god uppfattning om hela ön genom att hyra en bil endast en dag och se "allt". Man får ligga i men det går och det är mödan värt! Huvudvägen går tvärs över hela ön mellan Ciutadella i väster och Mahon i öster. Från huvudvägen går det mindre vägar till alla byar på hela ön. öns södra kust har de bredare, längre och finare stränderna medan den norra sidan har de mindre och inte lika turisttäta stränderna. Nordkusten är klippigare än sydkusten. Mahon, som är öns huvudstad, erbjuder det största utbudet totalt sett. Menorca är vackert grön och en pastoral atmosfär infinner sig snabbt när man färdas över ön.

Shopping

Här finns endast det nödvändigaste för turisterna men i Ciutadella finns "allt".

Uteliv

Nattlivet är begränsat här med enstaka barer. Vill man roa sig får man ta sig till Ciutadella. Där finns ett trevligt nattliv.

Restauranger

Här finns endast ett fåtal tavernor. Vill man öka utbudet får man ta sig till grannbyarna.

Historia

Cala Santandria har ingen speciell historia men endast ett par kilometer norrut ligger den gamla huvudstaden Ciutadella. Där finns en gammal stadsdel med smala gator som är ett arv från den moriska tiden. Här är det tätt, tätt mellan husen. Runt omkring ön finns arkeologiska lämningar från Talayotkulturen. Ofta höga pelare med en liggande tvärsten ovanpå som bildar ett stort T. Nuvarande huvudstaden på ön, Mahon, har också en spännande historia. Där finns världens, näst efter Pearl Harbour, största naturliga hamn. Mahon har ett stolt brittiskt arv med arkitektur, gindestillerier o.s.v Majonäsen lär ha uppfunnits här i staden.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa