Cala San Vicente, Mallorca - Spanien

Cala san Vicente ligger nästan så högt uppe på Mallorcas västkust som man kan komma. Detta är sedan länge ett "konstnärsnäste" som nyligen gjorts om till en elegantare turistort. Omgivningarna är helt makalöst vackra. Dessutom verkar lokalbefolkningen tävla om vem som har den finaste trädgården. Cala san Vicente ligger fortfarande lite utanför allfararvägarna och får därmed en fridfullare atmosfär. Detta är en av Mallorcas riktiga pärlor!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Omgivningarna inbjuder verkligen till sköna vandringar i den vackra naturen. Den vackra och spännande Formentorhalvön som ligger precis rakt norrut och är värd flera besök. Här finns vidunderliga utsiktsplatser, fantastiska sandstränder med kristallklart vatten bl.a. Det är inte längre än en dryg halv mil österut till den lilla mysiga staden Puerto Pollensa och fortsätter man förbi så hamnar man i Acudia som har en gammal stad som också är värd att besöka. Vidare kan ett besök i Palma vara intessant ur flera synvinklar, se nedan.

Shopping

Shoppingen är begränsad i den lilla badorten men tar man sig till Palma stad så hittar man det "mesta". Vill man inte ta sig så långt ska man bege sig till Puerto Pollensa som har ett bra utbud.

Uteliv

Kvälls- och nattlivet är stillsamt. Här finns endast ett fåtal barer. Palma stad däremot har ett pulserande och varierat nöjesliv! På närmare avstånd finns Alcudia som har ett livligt nattliv.

Restauranger

Här finns endast ett fåtal restauranger och tavernor. Puerto Pollensa och andra grannbyar kan vara bra alternativ om man vill variera utbudet.

Historia

Romarna kallade hela området för Pollentia. Agatha Christie har skrivit en deckare som heter "Problem vid Pollenca-bukten efter ett besök häromkring. Vill man känna historiens vingslag ska man ta sig till Palma som har en rik historia. även Alcudia är intressant ur ett historiskt perspektiv då staden var huvudstad under medeltiden och dessförinnan.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa