Cala Ratjada, Mallorca - Spanien

Cala Ratjada är beläget uppe i Mallorcas nordostligaste hörn. Detta är en av tyskarnas populäraste tillflyktsorter på Mallorca om inte den populäraste! Här finns hotell i alla storlekar, mängder av restauranger, caféer och livsmedelsbutiker. Sandstranden är stor och fin med kristallklart vatten i en härligt turkos ton. Direkt i anslutning till den norra stranden ligger det ett naturskyddsområde med vandringsleder och joggingspår. Den lilla staden är Capdeperas fiskehamn och lever nästan uteslutande på turismen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns tillfälle till härliga bad på de fina sandstränderna runt Cala Ratjada. Vidare finns möjlighet att delta i seglarskola, vindsurfing, cykeluthyrning, ridning, bil- och båtuthyrning bl.a. Ett besök "grannstaden" med sin spännande historia är ett måste! I närheten finns familjen Marchs sommarresidens med en av världens finaste skulpturparker. Något för de konst och kulturintresserade. Här finns verk av Rodin, Moore, Chillida, Corbero bl.a.

Shopping

Här finns turistutbudet som man kan förvänta sig utav en badort på Mallorca d.v.s. det mesta inom sol och bad. Vi rekommenderar Palma de Mallorca, öns huvudstad för de som vill shoppa loss ordentligt. Bussen tar drygt två timmar, med bil kortar man ned tiden till hälften.

Uteliv

Här finns ett gediget utbud av barer och nattklubbar.

Restauranger

Här finns ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser men merparten är inriktade till de tyska turisterna.

Historia

Cala Ratjada är den lilla fiskehamnen till Capdepera som endast ligger några kilometer inåt landet och här finns det historia! På medeltiden och ända fram till 1800-talet var det ett tillhåll för sjörövare. Slottet som är byggt på den moriska almundainan är från 1200-talet och ett av Mallorcas mest imponerande befästningsanläggningar.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa