Cala Mesquida, Mallorca - Spanien

Cala Mesquida är beläget uppe i Mallorcas nordostligaste hörn. Detta är en av de lugnaste platserna på ön. Här finns ett mindre antal hotell, några restauranger, caféer och mindre livsmedelsbutiker. Sandstranden är stor och fin, dock olämplig för mindre barn då den ej är långgrund. Direkt i anslutning till stranden ligger det ett naturskyddsområde med vandringsleder och joggingspår.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns tillfälle till härliga bad på den fina sandstranden. I Cala Mesquida finns tennisbanor och lekplats för barnen men inte så värst mycket mer. Vill man ta sig till Cala Ratjada kan man gå igenom naturskyddsområdet, delvis längs med kusten rakt söderut. Belöningen väntar i form av en finkornig sandstrand med turkost och kristallklart vatten! Leden är markerad och bli inte förvånad om du hör tyska på stranden. Cala Ratjada är nämligen tyskarnas hemort på Mallorca. Här kan man dricka tysk öl och äta sauerkraut med bratwurst inne i själva staden Ratjada.

Shopping

Här finns endast det lilla turistutbudet med ett fåtal livsmedelsaffärer samt några strandbutiker. Vi rekommenderar Palma de Mallorca, öns huvudstad för de som vill shoppa. Bussen tar drygt två timmar, med bil kortar man ned tiden till hälften.

Uteliv

Endast ett begränsat utbud där hotellen står för merparten av utbudet.

Restauranger

Endast ett par restauranger som har specialiserat sig på havets läckerheter.

Historia

Cala Mesqida är mest känt för sina underbara omgivningar och den rofyllda stämningen som råder här omkring.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa