Cala Mayor, Mallorca - Spanien

Cala Mayor ligger precis väster om huvudstaden Palma de Mallorca. Här tillbringar Kungafamiljen och Kung Juan Carlos sin fritid i det moderna residenset, Mariventpalatset. Som man kan finns här mängder utav imponerande privatvillor och lyxhotell. En liten bit ovanför centrum ligger Joan Miro muséet som har över 5000 verk av konstnären. Sandstränderna är ganska små men väldigt välskötta. Vidare finns här en romantisk strandpromenad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Är man det minsta konstintresserad så måste man ta sig till Joan Miro muséet och beundra de fantastiska konstverken! Palma ligger inom gångavstånd från byn och bjuder på en härlig puls oavsett vilken tid på året man kommer hit. Illetas och Sant Agusti ligger väster om Cala Mayor och rekommenderas ett besök. Har man tid och lust ska man hyra en bil för att uforska ön lite närmare.

Shopping

Shoppingen är ganska enahanda i lilla Cala Mayor men Palma däremot har allt man kan tänka sig!

Uteliv

Det finns ganska gott om barer i Cala Mayor men ska man festa så är det Palma som gäller med sitt pulserande nattliv, alldeles inpå knutarna.

Restauranger

Här finns många restauranger i alla smakriktningar och vill man öka utbudet så finns Palma i närheten.

Historia

Cala Mayor har ingen speciell historia. Palma däremot har en rik historia med en trevlig gammal stadsdel där man verkligen känner historiens vingslag. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa