Cala Galdana, Menorca - Spanien

På ön Menorcas sydkust ligger Cala Galdana vid en vacker havsvik med kristallklart vatten. Sandstranden tillhör de bästa på ön och mer idylliskt kan det knappast bli än just här. Omgivningarna med det pinjeklädda landskapet gör att viken skyddas på ett naturligt sätt. Cala Galdana har en mysig strandpromenad fram till en liten kanal som skiljer centrum från stranden. Badortens centrum är charmigt med en härlig semesteratmosfär. Här finns gott om tavernor, barer, butiker, restauranger m.m.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ön Menorca är så pass liten att man kan få sig en mycket god uppfattning om hela ön genom att hyra en bil endast en dag och se "allt". Man får ligga i men det går och det är mödan värt! Huvudvägen går tvärs över hela ön mellan Ciutadella i väster och Mahon i öster. Från huvudvägen går det mindre vägar till alla byar på hela ön. öns södra kust har de bredare, längre och finare stränderna medan den norra sidan har de mindre och inte lika turisttäta stränderna. Nordkusten är klippigare än sydkusten. Mahon, som är öns huvudstad, erbjuder det största utbudet totalt sett. Menorca är vackert grön och en pastoral atmosfär infinner sig snabbt när man färdas över ön.

Shopping

Här finns ett mindre shoppingutbud och vill man öka utbudet ska man ta sig till Mahon eller Ciutadella. Där hittar man det "mesta"

Uteliv

I Cala Galdana finns en hel del barer och nattlivet blir under sommaren ganska trevligt.

Restauranger

Här finns ett ganska varierat utbud av restauranger och tavernor.

Historia

Cala Galdana har ingen speciell historia men ett par mil västerut ligger den gamla huvudstaden Ciutadella. Där finns en gammal stadsdel med smala gator som är ett arv från den moriska tiden. Här är det tätt, tätt mellan husen. Runt omkring ön finns arkeologiska lämningar från Talayotkulturen. Ofta höga pelare med en liggande tvärsten ovanpå som bildar ett stort T. Nuvarande huvudstaden på ön, Mahon, har också en spännande historia. Där finns världens, näst efter Pearl Harbour, största naturliga hamn. Mahon har ett stolt brittiskt arv med arkitektur, gindestillerier m.m. Majonäsen lär ha uppfunnits här i staden.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa