Cala d´Or, Mallorca - Spanien

Cala d´Or är beläget på Mallorcas östkust. Här finns inga stora stränder som på norra och södra Mallorca utan små mysiga badvikar med sandstränder som är kantade med pinjeträd . Det ger en mer romantisk känsla. Det finns inga jättestora hotellkomplex. Här är det vanligare med bungalows och mindre hotell. Vidare finns här en trevlig marina.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit kommer man för sol, bad, avslappning och rekreation. I närheten finns inte mindre än två droppstensgrottor ut mot Medelhavet. Man tar sig in med små båtar och har man tur får man höra levande orkestermusik. Romantik på hög nivå, trots att det är på vatten. Vattnet är klart och det lämpar sig för fridykning i de oftast vindstilla vikarna. Här finns även ett stort utbud av aktiviteter t.ex. surfing, segling, ridning, golf bl.a. Söder om Cala d´Or ligger paradisstranden Cala Mondrago som är inramad av fantastiska naturskyddade sanddyner. Ytterliggare söderut ligger Cala Figuera med sin fantastiska "fjord" som bryter in i byn och verkligen ger den sin prägel.

Shopping

Här finns framförallt turistshoppingen för badlivet. Vill man shoppa ordentligt då ska man ta sig till Palma de Mallorca. Där blir man inte besviken på utbudet!

Uteliv

Här finns det gott om barer och ett säsongsnattliv med turisterna i fokus.

Restauranger

Det finns många restauranger som serverar allt från medelhavsmat till svenska, tyska och engelska rätter.

Historia

Cala d´Or är en semesterort som har vuxit upp kring fem mindre badvikar med sandstränder.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa