Ca´n Picafort, Mallorca - Spanien

Den lilla semesterorten Ca´n Picafort ligger högt uppe på Mallorcas norra kust, mitt i Alcudiabukten. Sandstranden är lång, bred, gyllengul och vattnet är klart och långgrunt. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Vidare finns det många restauranger, barer, tavernor och caféer i den lilla orten. Atmosfären är avkopplande och folk trivs i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Formentorhalvön ligger ganska nära och denna dramatiska halvö är värd flera besök. Här finns paradislika stränder, dramatiska klippformationer, fantastiska utsiktsplatser bl a Alcudia ligger på gångavstånd härifrån och den gamla staden är värd ett besök. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Mallorca är en riktig kulturö så det gäller att ta sig ut till de olika platserna man vill besöka. Enklast är att hoppa på bussen! öns huvudstad, Palma de Mallorca, är värd ett besök. Söndagsmarknaden är en upplevelse!

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda här i området. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till Palma. Där hittar man "allt". Alcudia har också ett bra utbud.

Uteliv

Här finns gott om barer och ett ganska trevligt nattliv. Alcudia några kilometer österut har ett livligare nattliv och vill man festa ordentligt ska man ta sig till Palma. Där är det "full rulle" längs hamnpromenaden!

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man bege sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Staden har ingen speciell historia men det har grannorten Alcudia som en gång i tiden var Mallorcas huvudstad. Här finns historiska lämningar från olika tidsperioder. Fenicier, romare, morer bland andra har varit här och härjat. Alla har de lämnat något efter sig. Alcudia är inget undantag. Besök gärna den gamla staden med sin fantastiska försvarsborg.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa