Ca´n Pastilla, Mallorca - Spanien

Ca´n Pastilla ligger c:a 8 km öster om Mallorcas huvudstad Palma. Det är en ganska tättbebyggd turistort med den milsvida sandstranden Playa de Palma intill sig. Här råder semesterstämning året runt och stranden kallas även Palmabornas strand då den ligger så pass nära och är så stor. Strandservicen är god med balnearios var 500:de meter där man kan duscha, byta om och fika. Ca´n Pastilla är en del av det stora turistområdet Playa de Palma med mängder av nöjen och attraktioner för turisterna. Ca´n Pastilla påminner i sin hotell- och byggnadsstil om Italienska badorter. Atmosfären är livlig och strandorienterad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

I närheten finns ett av världens största äventyrsbad med kamikaze-vattenrutschbanor, pooler med vågmaskiner, vattenbowling där man själv är klot, en äventyrssjö och mycket annat kul. Palma stad är värt flera besök. Vill man se mer av ön rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Från marinan i S´Arenal kan man ta olika båtutflykter längs med Mallorcas kust. På stranden finns olika vattensportaktiviteter för den aktive turisten.

Shopping

Shoppingen är ganska begränsad till semesterturisternas dagsbehov men vill man shoppa ordentligt ska man ta sig till Palma stad, där det finns ett utmärkt utbud.

Uteliv

Här finns ett livligt nattliv med barer, diskotek och liknande uteställen. Vill man roa sig ordentligt så är Palma det naturliga valet med ett varierat och pulserande nattliv!

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man bege sig till någon utav grannbyarna. Ciudad Jardin t.ex. som ligger längs kusten halvvägs mot Palma. Där finns några av Palmas populäraste fiskrestauranger.

Historia

Ca´n Pastilla har ingen speciell historia men Palma stad har en både rik och spännande historia. Här finns slott och palats från olika tidsperioder och de vittnar om Palmas historiska betydelse. Mängder av muséer finns att besöka. En tur i gamla staden ger ett historiskt intryck med sina vackra gamla hus från olika epoker. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa