Byala - Bulgarien

Byala är en semesterort med långa härliga stränder med en härlig natur. Byn har kvar mycket av sin ursprungliga charm och man är försiktig med att förstöra naturen med stora hotellkomplex och liknande. Det finns både lugna stränder där man kan koppla av och mer livliga där man kan ägna sig åt vattensporter.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Förutom strandlivet bjuder Byala på en vacker och grönskande natur. Ta gärna en tur ut i skogarna som ligger i området eller åk upp i bergen och se små genuina byar. Ett besök till "St Atanas Monastery" för att se resterna från den gamla fästningen är också en trevlig utflykt eller ta en titt på den vackra kyrkan "Sveta Paraskeva".

Shopping

Här finns ingen speciell shopping utan då får man ta sig till städerna Varna (ca 50 km) eller Burgas (ca 70 km).

Uteliv

Här finns en eller annan mindre pub som man kan tillbringa kvällarna på men annars är det inget speciellt nattliv. Vill man ut och slå runt får man ta sig till någon av storstäderna eller till Sunny Beach som ligger ca 50 km bort.

Restauranger

Det finns en del mindre pubar och mysiga restauranger där det i största utsträckning serveras lokal mat och färsk fisk. Här produceras också ett av Bulgariens bästa vin, "Dimiat".

Historia

Byn är känd för sina vinodlingar i området.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa