Buenos Aires - Argentina

Tangons huvudstad är också huvudstad i Argentina, naturligtvis. Många söker sig hit just för att dansa tango. Var lär man sig dansa tango om inte där tangon har sina rötter? Nu är Buenos Aires mycket mer än bara tango. En av stadens äldsta och mest genuina delar är San Telmo. Regeringspalatset, Casa Rosada, vid Plaza de Mayo är ritat av de Svenska arkitekterna Carl August Kihlberg och Henrik Åberg. Staden har en fantastisk puls med sitt stora folkliv. I centrum vimlar det av moderna gycklare som t ex jonglörer, levande statyer, trollkarlar etc.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Stadsdelen La Boca med sina färgglada hus av korrigerad plåt är en intressant syn som drar många turister. Som om det inte var nog så blir det "ännu värre" när man kommer till gatan Caminito där husen har fått så mycket färg att kamerablixtarna går varma. Gatan Defensa är en bra utgångspunkt när man ska uppleva ovanstående. Tangons kultplats är statyn av Carlos Gardel vid kyrkogården Chacarita. Statyn har ständigt en tänd cigarett mellan fingrarna. Så hyllar folket Tangokungen. Vidare finns här många muséer, besök gärna det moderna muséet på gatan San Juan nr 350.

Shopping

Staden har blivit ett riktigt shopping-Mekka på senare tid då landets valuta devalverats i omgångar. Antikviteter är ett hett mål för de internationella shoppingturisterna. Längs med gatan Defensa ligger de flesta antikvitetsaffärerna. I övrigt är det mycket prisvärt att shoppa i staden.

Uteliv

Här finns ett stort och varierat nattliv.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger. Argentinarna älskar sitt grillade pampaskött!

Historia

På 1800-talet och början av 1900-talet var Argentina en av världens rikaste länder. Idag är det nästan tvärtom. Landets forna "guldgruva", Pampas, värderas inte lika högt som för ett hundra år sedan. (Pampas är Argentinas väldiga jordbruksområde mitt i landet.) Moderniseringen av landet går framåt men långsamt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa