Budvanska Rivieran - Montenegro

Den två mil långa Budovanska Rivieran är det lilla landet Mont enegros vackra kust mot det Adriatiska havet. Centralorten för området är den gamla staden Budva. Här finns en gammal ringmur runt stadens äldsta delar. Innanför murarna finns det gamla pittoreska hus och små mysiga gränder. Vidare finns här många restauranger, caféer, butiker etc. Stränderna är oftast av grovkornig sand och vattnet är kristallklart. Atmosfären är genuin och lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Från den lilla mysiga hamnen går det utflyktsbåtar till olika semesterorter längs Rivieran.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Naturen är vacker i omgivningarna och inbjuder till vandringar längs med hela Rivieran. Båtutflykter är populära längs med hela kusten. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter samt strandaktiviteter som beachvolleyboll, parasailing mm. Vill man göra egna upptäckter ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel.

Shopping

Shoppingen är ganska god i området.

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Nattlivet blir riktigt trevligt under sommaren.

Restauranger

Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Montenegro är en av Europas yngsta stater och blev nyligen självständigt genom en folkomröstning. Dessförinnan ingick man i det så kallade rest-jugoslavien (Montenegro och Serbien). Montenegro betyder det svarta berget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa