Brela, Makarska - Kroatien

Brela är en liten mysig fiskeby på Makarska rivieran i Kroatiens södra kustdel. Här finns en genuin stämning med caféer, restauranger o s v. I den lilla byn är det nära till allt. Här finns en lång härlig strandpromenad hela vägen till grannbyn, Baska Voda. Atmosfären är avkopplande och man kommer snabbt in i semestertempot. Makarska är rivierans centralort med en liten mysig hamn och ett trevligt centrum.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Omgivningarna är vackra och inbjuder till vandringar i naturen kring Brela. Båtutflykter ut till öarna är populärt. Vidare finns det goda möjligheter till olika vattensportaktiviteter och man kan tom hyra egen båt. Närheten till grannbyarna är intressanta ur flera perspektiv t ex olika utbud av restauranger, utflyktsmål, shopping o s v.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Makarska eller någon utav grannbyarna häromkring.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet blir lugnt och trevligt på sommaren.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa