Borneo - Malaysia

På Borneo är fortfarande lite turister och mycket exotiskt. Borneo har stora spännande regnskogar, ett fantastiskt djurliv och långa kritvita stränder. Borneo är världens tredje största ö och har världens tredje högsta berg. ön erbjuder inte bara på sol och badsemester, här finns mängder av utflyktsmål.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

På Borneo kan man se tiger, elefanter, noshörningar, dvärgelefanter, apor, jätteekorrar, orangutanger, näsapor, malakiter, spökapor, papegojor och över 1000 andra fågelarter. Regntiden i Malaysia är mellan december och mars. Men på Borneo märks den inte. Hela området har regnskog och det betyder att det regnar mycket hela året. Mestadels som åskvädersliknande mycket intensiva regn som snabbt går över, efter 1 timma skiner solen igen. Inne i regnskogen regnar det normalt på nätterna. Man kan grovt säga att landet är befolkat utmed kusterna och dess inre är djungel. Inget land har avsatt en så stor andel av sitt land till nationalparker. Dessa naturtillgångar är Malaysias stolthet, man har byggt parkhögkvarter inne i nationalparkerna med logi för turister och naturälskare. Borneo är också känt för sina vidsträckta grottsystem, där bl.a. en av världens längsta underjordiska floder finns. Under vattenytan finns ännu en värld att upptäcka. Den under ytan är förbluffande vacker, de tropiska fiskarna är så intensivt tecknade och i alla tänkbara färger. Korallerna är hårda som cement men så vackert byggda. Det mest fantastiska är att fiskarna inte är rädda, du kommer dem mycket nära. Många tar sitt dykcertifi

Shopping

Marknader finns både på dagar och kvällar. Här kan man köpa allt från mat till hantverk. I städerna finns stora varuhus med billiga kläder och skor.

Uteliv

Utelivet består mest av barer och pubar. Shenanigans vid Hyatt Regency Kinabalu är en av Kota Kinabalus mest populära nattklubbar. Där spelar både liveband och internationella DJ:s.

Restauranger

Restauranger finns i alla smaker, såväl västerländska som asiatiska. Den inhemska maten består mest av fisk och skaldjur.

Historia

Hela Borneo kontrollerades av Brunei mellan 1400- och 1600-talet. Numera är Borneo uppdelat mellan länderna Malaysia, Brunei och Indonesien. Det är den norra, Malaysiska delen, som är populärast bland turister.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa