Bol, Brac - Kroatien

Fiskebyn Bol ligger mitt på ön Bracs södra kuststräcka utanför Kroatiens kust. Den vackra naturen inbjuder till vandringar på hela ön som är den tredje största i den kroatiska arkipelagen. Här finns öns bästa strand, Zlatni Rat, med kristallklart vatten. Stranden byter skepnad varje dag, beroende på vindriktning och vindstyrka, då den ligger på en grund landtunga ut i havet. Dagarna tillbringas med fördel på denna strand.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Härifrån kan man ta sig till den charmiga och pittoreska grannön Hvar. Rekommenderas! Vidare kan man från andra sidan ön (Supetar) ta sig till Kroatiens näst största stad Split där det finns massor att se och göra. I Bol finns spännande gallerier, många restauranger, ett litet fint dominikanskt kloster, butiker, barer och mycket annat att se. Hyr gärna en cykel eller ta bussen runt denna vackra ö. Vandra upp till Vidova-bergets topp för att se hela ön. Utsikten är toppen!

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Split på fastlandet eller Supetar på den norra delen av ön.

Uteliv

Här finns en hel del barer och nattlivet på sommaren blir ganska trevligt.

Restauranger

I Bol finns flera restauranger. Prova gärna fisken i någon utav hamnrestaurangerna, den är utsökt! Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa