Belek - Turkiet

Den lilla semesterorten Belek ligger mitt på Turkiets långa sydkust. Här är det nära till allt! Mycket på grund av att Belek är så litet men samtidigt blir det mysigt i allt det lilla. Stranden är lång och gyllengul med klart vatten. Annars är det för golfsporten som Belek är mest känt i Skandinavien. Häromkring finns många trevliga golfbanor. Utanför staden finns de flesta hotellanläggningarna. Atmosfären är avkopplande och folket ser ut att trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Alanya och Antalya. Pamukkale med de speciella baden uppe på klippavsatser drar också turisternas intresse. Grannorten Side med sin mysiga gamla stad kan också vara värd ett besök. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Här finns det mesta man kan tänkas behöva under två veckor. Vill man shoppa loss ska man ta sig till Side, Antalya eller Alanya.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är ganska lugnt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger.

Historia

Mustafa Kemal Atat�rk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med Atat�rk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa