Beirut - Libanon

Den gamla krigsdrabbade staden Beirut har många ansikten. Många byggnader bevittnar hur sargat Beirut blev under de årslånga krigen men idag har Beirut även fått många lyxiga hotell och shoppingkomplex. Ett varmt väder inbjuder till heta dagar på stranden och som avslutning en shoppingtur i lyxkvarteren och slutligen kanske man hamnar på ett chict diskotek.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här kan du sola & bada, ägna dig åt vattensport, shoppa, festa eller till och med vintersport under rätt säsong (December-April). Ja här finns något för alla utom kanske för barnen, staden är relativt mullrig och rörig. Det finns många sevärdheter iform av gamla byggnader, monument, kyrkor osv. Mest kända sevärdheterna är: "Baalbeck", " Pigeon Rocks", "Saint Louis kyrkan", Crusader Castle" och "St George maronitisk Cathedral".

Shopping

Här är packat med affärer och gallerier. Vare sig du vill shoppa inhemska prylar på en marknad eller gå i lyxiga affärer och handla internationella klädmärke lär du inte bli besviken.

Uteliv

Här finns ett av de största nattliven i Mellanöstern. Du kan tillbringa kvällarna på en lokal pub och spela "shesh besh" (backgammon) eller ge dig ut på något av de alla nattklubbarna.

Restauranger

Den libanesiska maten har spridit sig i världen under de senaste åren och är du här måste du prova på alla de små rätterna som erbjuds. Skulle inte detta falla i smaken finns naturligtvis en mängd restauranger och caféer med alla möjliga inriktningar.

Historia

Beirut har en lång historia och har alltid varit en plats för olika folkgrupper men staden är mest känt för sin hårda tid under inbördeskriget mellan 1975 och 1991 då anarki härjade i staden. Staden blev väldigt sönderbombad men har hämtat sig bra och har återigen blivit en knutpunkt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa