Bath - England

Många menar att Bath är en av Englands vackraste platser. Staden blir också unik med sina varma källor som man kan koppla av i. Här finns mycket att se inte minst den vackra naturen och de fina byggnaderna. 1987 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Något man inte får missa är att testa de varma källorna som har satt staden på kartan. Staden ligger också i en underbar natur som ger en skön avkoppling och att bara gå runt och titta på den vackra georgianska arkitekturen tillverkad av Bathsten är också en givande aktivitet. Byggnader som bör ses är bland annat "Royal Crescent", "Circus" och "Pulteney Bridge".

Shopping

Här finns en hel del shopping med många små och exklusiva affärer och större shoppingcenter. Priserna är inte de lägsta så att göra fynd kan vara svårt, men har man inga problem med att spendera kan man hitta det mesta.

Uteliv

Eftersom de har många turister och även är en studentstad så finns här ett bra nattliv som håller på hela natten lång. Både pubar och nattklubbar har öppet in till småtimmarna.

Restauranger

Här finns ett stort utbud av både caféer, pubar och restauranger. De flesta är inriktade på turister och håller en bra standard men de har även två restauranger med Michelin-stjärna, "The Bath Priory" och "Lucknam Park".

Historia

En lång och spännande historia där bland annat romarna höll till mycket tack vare de heta källorna. Kung Arthur sägs också ha besegrat saxarna i detta område.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa