Barra de Cunhau - Brasilien

En underbar men jätteliten paradisby. Barra de Cunhau ligger vackert belägen mellan havet och floder med en härlig tropisk växtlighet runt omkring. Här njuter man av lugnet och de härliga stränderna och havet. Byn är väldigt genuin och mysig och är en stor skillnad från det stora turistcentret Pipa som ligger 8 km bort. Barra de Cunhau är således ett bra alternativ för barnfamiljen eller personer som vill ha lugn och ro.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Det mesta handlar om att bara koppla av och njuta av den underbara stranden och det klara havet. För mer aktiva strandaktiviteter kan man lätt gå till en av alla strandrämsorna i området där man kan segla, kitesurfa eller liknade aktiviteter som passar pga av vindarna. Vill man se mer kan man vandra i den underbara naturen eller hyra en bil och uppleva omgivningen.

Shopping

Här finns endast det nödvändigaste. Vill man shoppa får man söka sig till Pipa.

Uteliv

Detta är ett lugnt och mysigt ställe utan en massa nattklubbar och vilda fester. Ett par barer finns för de som ändå vill ta sig en drink eller två.

Restauranger

Här finns endast ett fåtal restauranger men dock så mysiga. Delikatesser från havet brukar vara den bästa och mest prisvärda maten. Även hotellen brukar ha egna restauranger.

Historia

Det ska ha funnits en stor borg här för länge sedan som förlista sjömän byggde och som lyckades försvara sig vid ett tillfälle, vid nästa gick det inte lika bra och idag finns det tyvärr inga spår kvar av detta. De flesta i byn försörjer sig på fiske.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa