Agia Marina, Kreta - Grekland

Agia Marina är en liten strandby som ligger vid kusten väster om Chania stad på västra Kreta. Byn har de senaste åren vuxit ihop med grannbyn Kato Stalos. Atmosfären är avkopplande och lokalbefolkningen är gästvänlig. Här finns tavernor, mindre butiker, barer och restauranger. Hit kommer man för att ta det lugnt och koppla av i solen samtidigt som man har Chania stad alldeles i närheten (cirka en mil). I Chania stad finns nämligen allt man kan tänka sig.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns fina barnvänliga sandstränder, men se upp vid kraftig vind då det förekommer undervattensströmmar längs hela kusten. Vattensporter och andra strandaktiviteter som beachvolleyboll, parasailing m m förekommer. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna.

Shopping

Endast mindre shoppingmöjligheter i strandbyarna, men Chania stad har allt!

Uteliv

Ett begränsat och stillsamt kvälls- och nattliv i strandbyarna. Desto livligare i Chania stad på lagom avstånd österut.

Restauranger

Det finns en hel del mindre och charmiga tavernor som lagar god grekisk mat till hyfsade priser. Men återigen, så finns det stora utbudet i Chania stad.

Historia

Historien i dessa krokar finns i Chania stad som är en gammal charmig hamnstad. Under antiken hette staden Kydonia och var Kretas viktigaste stad sedan Knossos förstördes i en jordbävning. Fram till år 1971 var Chania Kretas huvudstad. Här finns flera muséer att besöka. Kvarteren runt den gamla hamnen är de vackraste på hela Kreta. Här finns pittoreska gamla gränder, fontäner från olika tidsepoker och atmosfären är vidunderlig. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa