Banjul - Gambia

Banjul är huvudstaden i Gambia på den Afrikanska västkusten. Det syns att staden har ett brittiskt förflutet. Här finns många engelska kolonialhus och breda trädkantade alléer. Det var engelsmännen som grundade staden och det var härifrån som många slavar skeppades ut i världen. The Albert Market är en daglig marknad som är spännande att besöka. Banjul är belägen på en ö mellan Atlanten och Gambiaflodens mynning samt floden Oyster Creek. Huvudstaden har endast cirka 50 000 invånare vilket gör den till en av de minsta huvudstäderna i världen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Gör gärna ett besök i stadens Nationalmuseum där landets tid som kolonialstat, slavstat, och numera som självständig stat har dokumenterats. Flodturer är populära utflyktsmål. Det finns flera fina badstränder att besöka kring Banjul. Några kilometer söder om Banjul ligger Gambias största stad Serekunda och här är det full rulle dygnet runt. Fortsätter man några kilometer söderut så kommer man till Gambias riviera med gyllengula stränder och härligt Atlantvatten.

Shopping

Shoppingen är klart godkänd i Banjul. Marknaden Albert Market är en spännande upplevelse som måste upplevas.

Uteliv

Här finns den hel del barer och uteställen. Nattlivet är ganska trevligt.

Restauranger

Här finns massvis av restauranger.

Historia

Många länder har styrt Gambia genom åren. På 1400-talet kom Portugiserna sedan britterna. Därefter fransmännen och holländarna. Alla stred de om makten. Gambia ligger fortfarande strategiskt ute på västafrikas udde med flera floder som mynnar ut i Atlanten. år 1965 blir slutligen Gambia självständigt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa