Ölüdeniz - Turkiet

Den lilla semesterbyn ölüdeniz ligger på Turkiets sydvästra kust. Här är det nära till allt! Mycket på grund av att byn är så liten men samtidigt blir det mysigt i allt det lilla. Längs med strandpromenaden finns tavernor, butiker, caféer o s v. Naturen är otroligt vacker och inbjuder till vandringar i omgivningarna. Den vackra sandstranden är en del av en bildskön lagun med turkost vatten. Faktiskt riktigt söderhavslikt! Den är den mest fotograferade stranden i Turkiet. Atmosfären är gemytlig och folk trivs i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En dryg mil norrut längs kusten ligger den lilla grannbyn Fethiye med liten marina och ett större utbus av restauranger och affärer. Ett besök rekommenderas! Grannbyn Hisarönu ligger utmed samma väg men endast fyra kilometer bort. Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Antalya, Side och Alanya. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Shoppingen är hyfsad. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Fethiye eller shoppingparadiset Antalya.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är ganska lugnt.

Restauranger

Här finns en del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa