Zaton, Dubrovnik - Kroatien

Zaton är en liten charmig semesterort drygt en halv mil norr om Dubrovnik i södra Kroatien. Zaton har en trevlig liten småbåtshamn och en idyllisk gammal stadskärna. Atmosfären är genuin och folk trivs i det somriga tempot. Hit kommer man för att koppla av och ta det lugnt. Det är nära till allt i den lilla semesterorten. Här finns restaurangerna och butikerna inom gångavstånd. Stränderna häromkring är av klappersten och vattnet är kristallklart. Dagarna tillbringas med fördel på stranden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Dubrovnik ligger söder om Zaton och är värd minst ett besök. Staden har en romantisk charm som gör att folk från hela världen kommer hit. Stora kryssningsfartyg stannar till över dagen på sin färd genom Medelhavet. Den gamla staden, innanför ringmuren, är något alldeles speciellt med sina små mysiga kalkstensgränder och pittoreska hus. Vill man upptäcka kusten på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc eller moped. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.

Shopping

Shoppingen är ganska bra i området men vill man öka utbudet ska man ta sig till Dubrovnik.

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet är ganska trevligt under sommaren.

Restauranger

Här finns flera restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa