Vrsar - Kroatien

Den lilla mysiga fiskebyn Vrsar ligger på den istriska halvöns västra kust i norra Kroatien, strax söder om den större turistorten Porec. Här råder lugnet och atmosfären är genuin. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen häromkring. Prisnivån är rimlig. Här finns några trevliga klapperstensstränder att välja bland. I själva byn finns det små trånga gränder med charmiga hus. Vidare finns det gott om restauranger, caféer, diverse butiker mm.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra halvö (Istrien)! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av olika fortskaffningsmedel på orten. Turistorten Porec ligger ligger nära till hands med ett stort semesterutbud. Vidare är Umag och Pula två givna utflyktsmål. Där finns historia och ett vitaliserande folkliv i de gamla städerna samt mycket annat att upptäcka. Vill man ta sig till Venedig kan man ta färjan från hamnen i Porec.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Porec, norrut längs kusten.

Uteliv

Här finns ett antal barer och nattlivet är ganska lugnt.

Restauranger

I Vrsar finns flera restauranger. Prova gärna fisken i någon utav hamnrestaurangerna, den är utsökt! Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket. Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den norra Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa