Vromolimnos, Skiathos - Grekland

Semesterbyn Vromolimnos ligger mellan Achlaides och Agia Paraskevi på ön Skiathos i det Egeiska havet. Här är det nära till allt! Mycket på grund av att det är så litet, men mysigt blir det! Sandstranden är fin och vattnet kristallklart. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Atmosfären är avkopplande och folk ser ut att trivas i solen. Den vackra naturen inbjuder till vandringar kring Vromolimnos.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Skiathos stad är huvudstaden på ön och en utflykt hit rekommenderas. Staden har två fina hamnar som har blivit populära. Speciellt sedan vissa scener i filmen Mamma Mia spelades in här på ön. Mitt emellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Där kan man avnjuta allsköns sommarunderhållning t ex konserter och diverse sångframträdanden. Stadens äldre delar har många charmiga gränder med pittoreska små hus. Atmosfären är genuint grekisk. Från hamnen tar man sig snabbt och enkelt vidare till de närliggande öarna och fastlandet. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Vromolimnos är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns i Skiathos stad. Vromolimnos har dock det nödvändigaste.

Uteliv

Det finns några barer. Nattlivet är ganska lugnt. Vill man roa sig ska man ta sig den korta biten till Skiathos stad där nattlivet blir riktigt trevligt under högsommaren.

Restauranger

Här finns en del restauranger och några tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Den tidigare huvudstaden (Kastro) ligger nästan en mil norr om Skiathos stad. Den byggdes på en ointaglig klippa som stupar rakt ner i havet. Idag är det en ren ruinstad undantaget Kristuskyrkan som har fina fresker och en 1700-talsikon att betrakta. Den medeltida borgen på halvön Bourtzi är värt ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa