Vlyckada, Santorini - Grekland

Den lilla semesterbyn Vlychada ligger på ön Santorinis södra kuststräcka. Den lilla fiskebyn har en genuin grekisk atmosfär. Här är fisken fisken färskast då detta är Santorinis största fiskehamn och fisken har näramast till tallrikarna i Vlychadas såm mysiga tavernor.. Stränderna runt hamnen är av den mörkare lavasanden precis som nästan överallt på ön. Den stillsamma byn har några tavernor, någon enstaka bar och diverse butiker i "centrum". Här kopplar man av och njuter av lugnet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santorini är en av Egeiska havets mest kända och sceniska öar. Då gäller det att ta sig runt ön för att se allt det vackra! Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Från Fira på västkusten kan man enkelt ta sig till flera andra öar med färja eller flygbåt. Besök gärna Akrotiri, drygt en halv mil väster om Vlychada, som begravdes i det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. Många tror att detta var det mytomspunna Atlantis. Utgrävningarna tyder på att en högre minoisk civilisation existerade här.

Shopping

I den lilla fiskebyn finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Fira, huvudstaden på ön, där hittar man det där lilla "extra".

Uteliv

Här finns endast någon enstaka bar i byn och nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Vlychada har några mindre tavernor som serverar utmärkta fiskrätter. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav de närliggande grannbyarna.

Historia

Legenden säger att den mytomspunna staden Atlantis begravdes och sjönk i havet vid det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. 1956 förstördes öns huvudstad i en jordbävning och geologiska konvulsioner pågår ständigt kring ön. Santorini har fått sitt namn av öns skyddshelgon S:ta Irene från Thessaloniki som dog här i landsflykt 304 e.Kr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa