Winelands - Sydafrika

Cirka fyra mil norr om Kapstaden ligger Winelands, Sydafrikas berömda vindistrikt. Här skiner solen flest dagar per år och den bördiga jorden producerar högkvalitativa vindruvor som ger mycket goda viner. Naturen är spektakulärt vacker och alla stormtrivs i den sceniska miljön. Svenska turister är speciellt välkomna då vi genom Systembolaget är deras största kund.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vandringarna här i området glömmer man aldrig. Det är så vackert! Vinprovningar, naturligtvis men även god mat. Det hör liksom ihop, om man säger så. Garden Route är sträckan mellan Port Elizabeth i öster och Kapstaden i väster. Sträckan är berömd för sitt fantastiska semesterutbud i form av underbara stränder, fantastiska naturscenerier, massvis av golfbanor o s v. Vill man se allt detta är det enklast att hyra en bil för att i egen takt avnjuta bit för bit. Naturligtvis finns kollektiva transportmedel också som buss och tåg. Från grannstaden George kan man ta det gamla ångloket, Oteniqua Choo-Tjoe Train, ända till staden Knysna längre österut på sydkusten.

Shopping

Vinerna i Winelands är naturligtvis ett shoppingobjekt. Såvida de inte går att få tag i hemma! Annars finns shoppingen en dryg halvtimme söderut i Kapstaden.

Uteliv

I Winelands är nattlivet ganska lugnt.

Restauranger

Här finns många trevliga restauranger.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa