Wilderness - Sydafrika

Den lilla semesterbyn Wilderness ligger på Sydafrikas sydkust längs med The Garden Route. Staden ligger bildskönt mellan de mäktiga Outeniquabergen och den Indiska oceanen. Häromkring finns flera riktigt bra golfbanor. Vidare finns här flera fina badstränder med klart vatten. Den vackra naturen inbjuder till vandringar kring Wilderness då byn ligger i en stor nationalpark. Här kan man vandra, cykla, kanota på sjöarna eller rida på häst. Läget är helt underbart! Här finns upplevelserna och äventyren precis utanför sovrumsfönstret!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Tänk att få bo mitt i en nationalpark med allt inom räckhåll! Gillar man att vistas i naturen så trivs man här. Garden Route är sträckan mellan Port Elizabeth i öster och Kapstaden i väster. Sträckan är berömd för sitt fantastiska semesterutbud i form av underbara stränder, fantastiska naturscenerier, massvis av golfbanor o s v. Vill man se allt detta är det enklast att hyra en bil för att i egen takt avnjuta bit för bit. Naturligtvis finns kollektiva transportmedel också som buss och tåg.

Shopping

Här finns endast det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till någon av grannorterna George eller Knysna. Där hittar man "allt".

Uteliv

Här finns endast hotellbarer. Nattlivet är lugnt och stillsamt i nationalparken.

Restauranger

Förutom hotellen så finns det fyra restauranger här. Vill man öka utbudet ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa