Vilaflor, Teneriffa, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla semesterorten Vilaflor ligger i kanarieön Teneriffas inland. Här finns det fantastiska berget Teide i närheten som är Spaniens högsta med sina 3718 meter över havet. Bergstoppen är oftast vit av snön! Atmosfären är lugn och avslappnad. Hit kommer man för naturupplevelserna samt att man ändå har öns alla möjligheter inom rimligt avstånd. De vackra omgivningarna inbjuder verkligen till vandringar naturen kring Vilaflor.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra och mycket att se! Flera vandringsleder utgår härifrån. Från hamnen i Los Cristianos kan man se vad som finns under vattnet, via en U-båt som tar en runt med en guide som berättar om alla fiskar och undervattensväxtligheten. För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåtlandet blir man överraskad av grönskan och växtligheten. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Shoppingen är "lagom" i Vilaflor. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Santa Cruz eller någon utan badorterna vid kusten.

Uteliv

Det finns ett fåtal barer. Nattlivet är lugnt och ganska stillsamt.

Restauranger

Här finns en del restauranger att välja bland. Vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Teneriffas historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa