Vasilias, Skiathos - Grekland

Den lilla semesterorten Vasilias ligger mellan Achladies och Skiathos stad på ön Skiathos. Häromkring finns det gott om olivlundar. Vidare finns här en fin sandstrand med möjligheter till vattensportaktiviteter. På orten finns tavernor, barer, caféer och diverse butiker. Atmosfären är avkopplande. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Alla verkar trivas i solen här.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En utflykt till öns huvudstad rekommenderas. Från hamnen i Skiathos stad tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen sporaderna t ex Skopelos, Alonissos m fl. Staden har två fina hamnar som har blivit populära. Speciellt sedan vissa scener i filmen Mamma Mia spelades in här på ön. Mitt emellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Där kan man avnjuta allsköns sommarunderhållning t ex konserter och diverse sångframträdanden. Stadens äldre delar har många charmiga gränder med pittoreska små hus. Atmosfären är genuint grekisk. Från hamnen kan man också ta sig till fastlandet. Lilla byn Koukounaries med sin underbara sandstrandslagun, kantad av pinjeträd, är värd ett besök. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Vasilias är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns i Skiathos stad. Achilades har dock det nödvändigaste och mer därtill.

Uteliv

Det finns en del barer. Nattlivet är ganska trevligt på sommaren. Vill man roa sig ordentligt ska man ta sig till Skiathos stad där nattlivet blir riktigt trevligt under sommaren.

Restauranger

Här finns en del restauranger och tavernor. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Skiathos stad.

Historia

Den tidigare huvudstaden (Kastro) ligger nästan en mil norr om Skiathos stad. Den byggdes på en ointaglig klippa som stupar rakt ner i havet. Idag är det en ren ruinstad undantaget Kristuskyrkan som har fina fresker och en 1700-talsikon att betrakta. Den medeltida borgen på halvön Bourtzi är värt ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa