Valletta - Malta

Maltas huvudstad Valletta är en stad med smala vägar som kantas av hus med historia. Staden är världens första arkitektritade stad, och detta är fortfarande mycket märkbart. även nyare byggnationer känns historiska, mycket på grund av de franska balkonger som är ett starkt arkitektoniskt drag i staden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Staden känns mysig och ombonad och är det något man ska göra i den här staden, så är det att njuta av kulturen. St Johns Co-Cathedral Operan, nationella konstmuseet och administrativa byggnader såsom Castille Place och parlamentshuset är väl värda en extra titt.

Shopping

Valletta är en levande stad på dagen och har en underbar shopping. Om söndagarna hålls en stor marknad utanför stadsmuren. Marknaden innehåller allt från brända dvd-skivor till levande höns och man bör försöka undvika de värsta turistfällorna.

Uteliv

Inget nattliv att tala om i Valetta. Man kan ta sig till Paceville om man vill uppleva ett vildare nattliv.

Restauranger

Innanför stadsmuren möts man av många mysiga restauranger.

Historia

Ett viktigt inslag i Vallettas lunga atmosfär är avsaknaden av bilar. Staden blev helt bilfri 2006 och man tar sig enklast till staden med hjälp av Maltas fantaskiskt kollektivtrafik, bestående av gamla tågvagnar som byggts om till bussar. Valletta finns med på UNESCO:s världsarvslista och har kanske inte helt oväntat spelat en stor roll i filmen Gladiator då bland annat stadsmuren utgjort den perfekta filmmiljön.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa