Tunis - Tunisien

Storstaden Tunis ligger på Tunisens nordkust, och är landets huvudstad. Det är en spännande stad med ett myllrande folkliv. Den gamla staden, medinan, är en fantastisk upplevelse. Här finns otaliga små vindlande gränder med mängder av butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Basarhandeln sker oftast under livliga former. Det ska nämligen prutas och man ska komma överens under arabiska former. Charmigt första gången men man lär sig ganska snabbt. är man inte intresserad ska man vara tydlig med det.Generellt sett så är prisbilden låg och utbudet är spännande här i det nordafrikanska landet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Bardomuséet innehåller de viktigaste arkeologiska fynden i landet och är värt ett besök. Ta gärna en guidad utflykt ut i Saharas öken. Antingen på en kamel eller med jeep. Gör även ett besök i en oas. Det är en oförglömlig upplevelse. En utflykt till Kartago rekommenderas. Det antika Kartago är en historisk pärla. Förvisso en ruinstad men ändå intressant ur ett historiskt perspektiv. En del byggnader är delvis återskapade för att ge en inblick i hur det kan ha sett ut en gång i tiden. Vidare finns här en lång fin sandstrand med härligt klart vatten. Strax utanför Kartago ligger en nyanlagd golfbana. Ett besök i den gamla staden i Tunis, Medinan, är en oförglömlig upplevelse.

Shopping

Landets bästa shopping finns här.

Uteliv

Det finns gott om barer och uteställen. Nattlivet är trevligt.

Restauranger

Här finns massvis med restauranger med spännande och för oss nordbor annorlunda maträtter. Oftast är det arabisk mat i Tunisien men det tunisiska köket har hämtat mycket inspiration av det franska köket vilket gör det väldigt spännande att äta i Tunisien

Historia

Tunisien blev självständigt 1956 när Frankrikes hundraåriga kolonialvälde tog slut. Mycket av det franska lever kvar i landet t ex talar de flesta tunisierna franska och det franska köket har givit mycket inspiration till det tunisiska köket. Jämfört med många andra arabländer så har Tunisien fört en liberalare politik bl a genom att öppna upp landet för turism.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa