Tulum - Mexiko

Tulum är en historisk liten stad på Yucatánhalvön. Här kan man antingen bara koppla av och njuta av stränderna och vattnet eller ta del av den rika historien och de många kulturella sevärdheterna. Många anser att Tulum har en av världens bästa sandstränder. Så är du intresserad av paradisstränder, härligt klimat och klarblåa vatten och fin natur med spännande mayaruiner så bör du åka till Tulum.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Man kan dela in Tulum i tre delar. En liten mysig och historisk stad att mysa i, underbara stränder där man kan njuta av det varma klimatet och snorkla eller dyka i det blå havet och sen så finns den fina naturen med alla spännande lämningar från mayariket. Ett måste är att besöka Tumum ruinerna där man kan tillbringa många timmar. Ett besök till Xel-Ha som är en stor ekoäventyrspark är också en spännande upplevelse. Här finns massor av aktiviteter och underbar natur och spännande djurliv.

Shopping

Här finns många butiker av olika slag. Fynden görs bland de inhemska varorna och är man ute efter mode och teknik får man söka sig vidare.

Uteliv

Här finns ett par mindre uteställe men är man ute efter ett stort nattliv får man söka sig till någon grannby eller åka till Cancun som är en stor och pulserande stad.

Restauranger

Här finns många goda lokala restauranger men det går även att hitta snabbmatskedjor och andra inriktningar för de som inte gillar den lokala maten.

Historia

Tulum har en rik mayahistoria och man tror att mayaindianerna använde staden som en fyr. Indianerna själv kallade staden för Zama.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa