Tsilivi, Zakynthos - Grekland

Den trevliga semesterorten Tsilivi ligger på Zakynthos östkust, en dryg mil norr om öns huvudstad Zakynthos stad. Här finns gott om restauranger, tavernor och barer. Nattlivet kan emellanåt bli livligt under högsäsongen. Det är nära till stranden och för all del nära till allt för Tsilivi är inte större än så. De vackra och kuperade omgivningarna kring staden inbjuder till vandringar i naturen. Dagarna tillbringas med fördel på den fina stranden!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Zakynthos är en vacker ö och vill man se naturscenarierna ska man hyra bil, moped eller cykel för att ta sig runt. Rekommenderas varmt! Zakynthos stad som ligger en dryg mil söderut längs kusten är värt ett besök. Enklast är att bara hoppa på bussen för den korta turen. Därifrån kan man ta sig till Peloponnesos med båt/färja. Den berömda stranden Smugglers Wreck, på andra sidan ön, med ett förlist lastfartyg är ett spännande utflyktsmål på Zakynthos.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i orten. Vill man utöka utbudet tar man sig söderut till Zakynthos stad. Där hittar man allt! Enklaste sättet att ta sig dit är att hoppa på bussen.

Uteliv

Kvälls- och nattlivet i Tsilivi är trivsamt och trevligt under sommaren. Här finns barer, pubar och uteställen. Vill man festa loss ordentligt ska man ta sig ner till södra ön och partyorten Laganas. Här är nattlivet vibrerande med massvis av klubbar, barer och uteställen.

Restauranger

Här finns det en hel del restauranger och tavernor som serverar grekisk medelhavsmat i första hand.

Historia

Tsilivi har ingen speciell historia. Ön fick sitt namn efter den legendariske hjälten Zakynthos som på 1400-talet f.Kr. byggde en borg uppe på en höjd utanför Zakynthos stad. Idag finns där en medeltida borg. Muséet för bysantisk konst finns på Solomustorget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa