Tobago - Trinidad Tobago

Tobago är urtypen för en karibisk ö. En riktig paradisö med alla klassiska attribut � turkost vatten, långa helvita sandstränder med hängande kokospalmer, korallrev etc. Ön kallas för Robinson Crusoes ö! Hit kommer man för att ta det lugnt i en avkopplande atmosfär. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Över hälften av ön är täckt av regnskog med tropisk flora och fauna. Det är aldrig trängsel på öns stränder och alla verkar trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Dagarna på ön tillbringas med fördel på stränderna. Skulle man tröttna på det så kan en tur till öns största stad Scarborough rekommenderas. Där finns olika muséer som ger en inblick i öns speciella historia bl a. Vill man upptäcka ön på egen hand ska man hyra en bil eller så tar man bussen helt enkelt. Tobago har också två fina golfbanor för dem som vill slå ut i karibien. Snorkling är populärt vid korallreven.

Shopping

Shoppingen är relativt begränsad förutom i de större städerna på ön, Scarborough och Plymouth.

Uteliv

Nattlivet är ganska lugnt på ön förutom i Scarborough, Plymouth och Crown Point området längst nere på öns sydspets. Här finns ett livligare nattliv men ändå aldrig så det stör.

Restauranger

Restaurangtillgången är god på ön. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

1888 förenades Trinidad med Tobago. Ön har sedan Columbus dagar haft många olika Europeiska styren, fransmän, britter, holländare bl a. Ursprungsbefolkningen är karibierna. Idag influeras Trinidad och Tobago främst av den amerikanska kulturen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa