Tilos - Grekland

Tilos är en liten ö väster om den större ön Rhodos i det Egeiska havet. Här på ön råder lugn och ro. Tilos är inte mer än c:a en mil lång och en mil bred. Detta gör att man kommer nära den trevliga och gästvänliga lokalbefolkningen. Hit kommer man via öns största hamn som ligger i den pittoreska lilla byn Lividia. Här finns tavernor, caféer, diverse butiker och ett litet bageri. Här finns många stränder att välja bland och vattnet är kristallklart runt hela ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Efterom ön är så liten kanske det är enklast att gå överallt! Till exempel till öns huvudort ungefär mitt på ön, Megalo Chorio. Här bor ett hundratal invånare i den stillsamma och lugna orten uppe på berget. Den antika staden Telos låg här för flera tusen år sedan. Glöm inte snorkelutrustningen! Här är perfekt fridykningsvatten runt större delen av ön. Vill man hyra cykel eller moped så finns det uthyrning på ön.

Shopping

I Lividia och i Megalo Chorio finns öns bästa shopping. De flesta kommer hit via Rhodos stad,på grannön Rhodos,som har ett mycket större shoppingutbud än vad lilla Tilos har.

Uteliv

Det finns barer lite här och var på ön och nattlivet kan beskrivas som lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns en hel del trevliga tavernor lite var stans på ön.

Historia

Den antika staden Telos ligger begravd under dagens huvudort, Megalo Chorio,som är byggd ovanpå! Framtida utgrävningar får visa vad som ligger gömt "där nere".

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa