Svoronata, Kefalonia - Grekland

Svoronata ligger vid västkusten c:a 8 kilometer söder om Argostoli som är Huvudstaden på ön Kefalonia i det Joniska havet mellan det Grekiska och Italienska fastlandet. Svoronata är en helt ny och modern semesterort som växer in i framtiden. Flygplatsen ligger strax norr om Svoronata. Här finns olika stränder att välja bland, sandstranden eller klapperstenstranden. Vattnet är i båda fallen kristallklart.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Huvudstaden på ön Argostoli är värd ett besök. Staden rasade samman i en förödande jordbävning år 1953. återuppbyggnaden satte igång samma år. Idag bor det c:a 15 000 invånare i staden. Gå en sväng på marmorgatan i stadens shoppingcentrum. Här finns flera muséer och andra kulturbegivenheter att besöka. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt på Kefalonia

Shopping

Shoppingen är begränsad i Svoronata. Vill man utöka utbudet tar man sig norrut till Argostoli.

Uteliv

Det finns enstaka barer i Svoronata men nattlivet finns i Argostoli med diskotek, barer och uteställen.

Restauranger

Det finns ett fåtal restauranger/tavernor i Svoronata men prova utbudet i de genuina grannbyarna som ligger i närheten. Där finns pärlorna!

Historia

Svoronata har ingen speciell historia. Argostoli har en spännande historia däremot. Det arkeologiska muséet har fynd från flera antika städer på ön. Dessa grundades av Kung Kefalos söner. På vägen till Argostoli ligger Agios Georgios, som tidigare var huvudstaden på ön, med den stora fästningen Kastro (ruin idag).

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa