Supetar, Brac - Kroatien

Semesterorten Supetar ligger mitt på ön Bracs norra kuststräcka utanför Kroatiens kust. Den vackra naturen inbjuder till vandringar på hela ön som är den tredje största i den kroatiska arkipelagen. Här finns en trevlig hamn med daglig färja som går till Kroatiens tredje största stad, Split. Häromkring finns flera stränder och badvikar att välja bland. Dagarna tillbringas med fördel på stränderna. Atmosfären i Supetar är genuin och avslappnad. Folk verkar trivas med livet i den Kroatiska arkipelagen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Härifrån kan man ta sig till flera utav öarna i den Kroatiska arkipelagen. Rekommenderas! I Bol, på öns södra sida, finns spännande gallerier, många restauranger, ett litet fint dominikanerkloster, butiker, barer och mycket annat att se. Hyr gärna en cykel eller ta bussen runt denna vackra ö. Vandra upp till Vidova-bergets topp för att se hela ön. Utsikten är toppen!

Shopping

Öns bästa shopping finns här. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till Split på fastlandet.

Uteliv

Här finns en hel del barer och nattlivet på sommaren blir ganska trevligt.

Restauranger

I Supetar finns flera restauranger. Prova gärna fisken i någon utav hamnrestaurangerna, den är utsökt! Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa